Списание "АВТОКЛАСИКА & МОТОЦИКЛЕТИ" - Брой 180

В последния брой 180 на списание АВТОКЛАСИКА & МОТОЦИКЛЕТИ са включени следните теми и материали:

РЕПОРТАЖ

Първи национален събор на Клуб "Варшава" - Вече няколко години екипът ни подканваше собствениците на различни марки автомобили да се обединяват в свои клубове. Известна истина е, че тези клубове са по-ефективни за самите собственици, те се срещат и разменят информация, сравняват своите любими коли с най-добрите и могат да се стараят да ги направят още по-автентични и по-добри. Като примери в това отношение са клубовете на марките Трабант, Москвич и Лада. Те вече имат традиции и успяват да се организират по 2-3 и повече пъти в една календарна година. Ние подкрепяме и най-новата вече осъществена идея да се учреди и клуб на полските автомобили - това са полските Фиат 125 (поне два-три модела), Фиат 126 - повече от 3-4 модела, Варшава най-малко 3 модела, Жук, Ниса и най-рядката Сирена, от която вече има един екземпляр при колекционера Борислав Къдреков. 2 стр.

XXII-ро класик рали "Нептун" 2019 - В последния уикенд на месец юни се проведе XXII-то класик рали "Нептун" 2019. Ралито беше III-ти кръг от Българския ретро рали шампионат с коефициент 3 на трудност. Стартираха 12 екипажа, от които само 9 финишираха. Класик рали "Нептун" е първото ретро рали, организирано в България през 1996 г. Организатори на ралито са "Нептун Моторспорт", СБА-Варна и АвтоМото Ретро Клуб-Варна, със съдействието на ЗАД "Булстрад", "Годзила", ЕкспресКар, Община Варна, Община Белослав, Община Бяла и кметство Обзор. 3 стр.

Класик рали "Сердика" 2019 - През 2018 екипът на "РеСпорт" организира за първи път Класик рали "Сердика", състезание за ретро и класически автомобили като част от поредицата ретро ралита в България, обединени формално във Български ретро рали шампионат. През 2017-та РеСпорт стартира програмата си в новия световен шампионат Е-рали, където отново българският екип записва призови класирания и е един от водещите тимове наред с отборите от Италия, Франция, Испания, Канада и др. По тази причина за 2019-та паралелно с класик рали Сердика организаторите включиха в програмата на събитието и отделно състезание за електрически и хибридни автомобили Е-рали "Сердика". Така форматът се превърна в среща на миналото и бъдещето. 2 стр.

Трети, вече международен ретро парад във Видин - Всяка година с нови идеи, нови надграждащи събития в парада на града. Може да е малко странно, но наистина единствен организатор е младият фен на американските автомобили Иван Цолов. Естествено той си е създал малък екип от млади и можещи помощници, които си вършат работата. Той не просто така получава сериозна подкрепа от местните фирми и от кмета Огнян Цеков. От година на година парада става по-мащабен, населението на града и националните медии го отразват все по-обширно! Тази година г-н Цеков изигра важна роля в разширението на парада, който премина през Дунав мост 2 и направи парад и по улиците на Калафат. Близките отношения и уважението с румънския му колега бързо дадоха резултат след като Иван Цолов направи предложението си пред кмета. Управата на моста, също бе включена и подпомогна безпрепятсвеното преминаване по моста в двете посоки на колоната от около 100 ретро автомобила и то във време когато има сериозни колони от автомобили и тирове. Времето бе типично лятно слънце, дъжд, слънце. Както се пошегува кметът: "...бяхме поръчали и малко дъжд и после слънце... и всичко си е по нашата програма, така ще бъде и в бъдеще!... сега е слънчево и сме готови да посетим съседния град Калафат!" 3 стр.

Фестивал на Трабанта в с. Българево – 29. 06. 2019. - Не е голямо селото, но понеже е на брега на Черно море, недалеч от Каварна, много от почиващите на север от Варна го знаят. Красива природа, сравнително девстен плаж с интересна растителност, редки птици, пещери... Може би тези приятни забележителности са привлекли и един източногерманец на име Рихард, който от няколко години живее тук. Да, той е от бившата ГДР, фен на марката и с много познати и приятели от Берлин. Именно с 8-9 от своите приятели Рихард успява да организира т.н. "Фестивал на Трабанта". Повече на шега е обявено,че организатори са членовете на "Траби клуб Берлин-Българево".?! 1 стр.