Списание "АВТОКЛАСИКА & МОТОЦИКЛЕТИ" - Брой 154

В мартенския брой 154 на списание АВТОКЛАСИКА & МОТОЦИКЛЕТИ са включени следните теми и материали:

ЕКЗОТИКА

Buick Special Norman Timbs - 1948 година - Норман Таймбс е автомобилен инженер, работил основно като конструктор на шасита за Tucker Automobiles, а също и за специалните модели на Indy cars. Неговите лични амбиции обаче са били да изработи една много напредничава концепция за автомобил на бъдещето. Много ще бъдат наистина желаещите колекционери, музеи и инвеститори да притежават един уникален екземпляр, създаден преди почти 70 години. Тогава неговият създател Norman Timbs е имал амбицията да бъде "напредничава концепция за автомобил на бъдещето", което се е потвърдило с неговата история, а може би и с цената, която ще заплати следващият колекционер или обществен музей! 4 стр.

Пожарната на Gobron Brillie с уникалния двигател GOBRON - Френската фирма Gobron Brillie, основана в Boulogne sur Seine през 1898 г. от Еugene Brillie и Gustave Gobron, се ангажира с производството на автомобили с двигатели, които са специално обезопасени за вибрации. Дву-и четирицилиндровите агрегати представляват така наречените "противотокови" с боксерна конструкция, движат се със спирт и имат верижно задвижване. В каталога на фирмата дори е записано, че двигателите могат да се движат с "джин, ракия или уиски". Автомобилите, които са произвеждани в началото на миналия век от фирмата Gobron Brillie, са изключително луксозни и интересни от конструктивна гледна точка и имат запазено място във всеки музей. 2 стр.

"Завръщане в бъдещето" с Aston-Martin Lagonda (1978-1989 г.) - Лайнъл Мартин (15 март 1878 – 21 октомври 1945), един от основателите на фирмата, формулира представата си за автомобила Aston Martin Lagonda по следния начин: Качествен автомобил с добри технически характеристики и външен вид: автомобил за изискания шофьор, който обича да шофира бързо; замислен, развит и изработен така, че да се отличава от другите... 4 стр.