Списание "АВТОКЛАСИКА & МОТОЦИКЛЕТИ" - Брой 81

В юлския брой 81 на списание АВТОКЛАСИКА & МОТОЦИКЛЕТИ са включени следните теми и материали:

РЕТРО-СПОРТ

"Златни пясъци" 1972 г. Крачка по-близо до европейските стандарти. Спортният сезон за 1972 г. е открит официално на 28 април в Плевен със старта от първия кръг на републиканския шампионат. И този път, също както и при предишните издания, изявата е политически подплатена и в конкретния случай е обвързана с 90-годишнината от рождението на Георги Димитров. 4 стр.

Порше в рали "Златни пясъци". Фирмата Порше е добре позната сред рали феновете в България в периода 1965 -1984 г. За първи път у нас автомобил с тази марка стартира на 1 Август 1965 г. в рали "Златни Пясъци – Слънчев Бряг". Това е сръбският екипаж М. Боякович и Н. Назъров с Порше 911, който заема пето място в крайното класиране. От 1970 г. в нашето най-голямо автомобилно състезание по онова време ежегодно стартират екипажи с последните модели на Порше. 6 стр.

Първите специални пистови трасета на Европа и Америка. Конструктори и производители твърде рано оценяват необходимостта и ползата от изграждането на изпитателни и спортни съоръжения за автомобили, мотоциклети, велосипеди и друга моторна техника. Несъмнено без тях и без непрекъснатите изпитания и чрез поставянето им в конкурентна среда, едва ли би било възможно да продължи развитието и усъвършенстването на превозните средства в конструктивно и техническо отношение, за да достигнат те днешното качество и мащаби. 6 стр.